Din pacate din totdeauna oamenii au avut de suferit din cauza consumului de ciuperci otravitoare.Stim cu totii ca acest tip de ciuperci exista si nu o sa bat pasul pe loc sa incerc sa va conving de faptul ca mancand o astfel de ciuperca puteti ajunge la spital cu o problema ce va fi usor remediata de catre medic,sau puteti pati anumite lucruri mult mai grave despre care insa nici nu vreau sa vorbesc.
Inca de mici suntem invatati sa consumam ciperci ambalate,cei drept asa este indicat insa mai grav este de acei oameni care de regula nu tin cont de astfel de sfaturi si cu o indiferenta uimitoare consuma ce le trece prin cap considerand probabil ca sunt suficient de invatati sa deosebeasca o ciuperca otravitoare de una comestibila.Ei bine in cele ce urmeaza vom invata sa nu facem astfel de greseli fatale (in foarte multe cazuri)si sa deosebim aceste alimente ferindu-ne de eventuale complicatii.
O sa va propun o metoda foarte simpla pentru acest lucru,o metoda traditonala pe care vo recomand in special pentru randamentul oferit.
Odata curatate cipercile,se pun intr-o oala la fiert timp de cateva minute.In aceasta compozitie si taie in doua o ceapa dupa care se pune in acel amestec iar dupa cateva minute obligatoriu veti scoate ceapa din oala.Daca aceasta va capata o culoare albastra trebuie neaparat sa va feriti din a consuma acele ciuperci deoarece acest lucru inseamna ca ele sunt otravitoare.
Este bine se consultati si alte surse de specialitate si sa hotarati impreuna daca aceasta metoda este eficienta insa eu va spun faptul ca de foarte multi ani persoanele mai invarsta verifica astfel comestibilitatea ciupercilor.
Cunosc metoda, am invatat-o de la bunica.
RăspundețiȘtergereAre rezultate bune, dar nu e infailibila.
In ultimii ani multe din ciuperci au suferit mutatii.
Ghebele pot creste si la trunchi de cires?
RăspundețiȘtergere