„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

duminică, 23 octombrie 2011

8 pasi pentru a scapa de emotivitatea excesiva





In primul rand trebuie sa facem diferenta dintre emotii si acea stare de rau , supareatoare care ne scade capacitatea de concentrare.Din pacate foarte multi oameni tind sa faca aceasta confuzie ajungand la gesturi extreme .
Exista doua tipuri de emotii:
-cele creatoare,care ne fac mai concentrati asupra a ceea ce ne-a provocat starea respectiva.
-emotii care ne darama la propriu, avand diferite manifestari.Aceste manifestari pot fi dintre cele mai diverse si anume:greturi,pete rosii pe corp,batai incontrolabile ale inimii,stare de sufocare,gol in stomac etc.
1.In primul rand in cazul acestor emotii trebuie sa gandesti in mod pozitiv.Orice abatere de la aceasta regula poate duce la diferite urmari mai putin placute.
2.Trebuie sa realizezi faptul ca odata trecut fiind peste acest examen vei beneficia de anumite avantaje care iti pot schimba viata.
3.Incearca sa ai incredere in tine si sa iti spui mereu ca totul va fi bine .
4.trebuie sa gandesti ca aceste emotii te tin in priza si fara ele ai putea sa cazi intr-o cu totul alta stare,si anume intr-o relaxare extrema ce iti poate cauza fara doar si poate esecul in ceea ce ti-ai propus.
5.O alta metoda care functioneaza este aceea de a tii imagina pe cei care te examineaza sau care te privesc inferiori tie.Sa te situezi cu cel putin o treapta mai sus decat ceilalti.
6.Faceti-va un ceai inainte de examenul propriu-zis,si incercati sa va relaxati gandindu-va la ceva mai putin electrizant.Spre exemplu o imagine de natura ar fi minunata in astfel de cazuri.
7.O vizita la farmacie cerand niste medicamente pe baza de plante pot oricand sa iti faca bine.
8.In ultima instanta poti apela la ajutorul unui psihoteraput.
Intradevar aceasta este o reala problema in zilele noastra nu numai in tara noastra.Prin acest articol nu incerc sa va transmit ca este mai bine sa fiti "nesimtiti" , din potriva , aceste emotii pastrate in anumite limite sunt chiar foarte bune si asta o spun foarte multi medici psihologi.Insa problema reala intervine atunci cand nu putem pune anumite limite acestor stari. Mult succes !

Atentie Soferi



Se apropie cu pasi repezi acea perioada a anului in care daca veti fi prinsi circuland pe drumurile publice fara cauciucuri de iarna riscati sa fiti aspru sanctionati.Potrivit politiei romane o astfel de incalcare a regulamentului se pedepseste cu pana la 20 de puncte-amenda,respectiv intre 603-1340 de lei precum si retinerea certificatului de inmatriculare.
Prin Ordonanta Guvernului 5, din ianuarie 2011, au fost modificate prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, introducandu-se obligativitatea dotarii cu anvelope de iarna, care sunt definite in conformitate cu Directivele si Regulamentele Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite.Potrivit acestei surse cauciucurile corespunzatoare vor fi recunoscute prin niste insemne aplicate la nivelul anvelopelor,acestea vor fi inscriptionate cu insemnele M+S , M.S. , MS sau M&S fiind interzisa circulatia pe drumurile publice cu anvelopele ce contin inscriptia "all seasons".
Cu alte cuvinte va fi interzisa circulatia cu autovehiculele ce nu vor fi dotate corespunsator in conditii de polei,zapada sau gheata.
Acestea fiind spuse mergeti repede la magazinul de Piese Auto pentru ca altfel ... o so luati spre primaria orasului de care apartineti pentru a plati amenzile ce se regasesc in regulamentul in vigoare.