„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

vineri, 11 ianuarie 2013

Trairi dupa Biblie


Aseara pe la 1 jumate am terminat de citit Biblia dupa 980 de zile si pot spune ca la final am trait unul dintre cele mai placute sentimente din viata mea. Chiar daca m-am apucat de citit mai mult din curiozitate si mai putin ca un pelerin, pot spune ca am invatat ceva din aceasta adevarata experienta. Am inceput sa nu imi mai judec vecinul preot si sa inchid ochii la acel Mitsubishi de 30.000 de euro pe care il are. Am inceput sa fiu mai tolerant si sa incerc sa gasesc cate un lucru bun in tot ceea ce sa intampla in lume. Deasemenea cred acum ca foarte important este sa facem ce zice preotul si nu ce face el. Sper aceste gandiri sa nu fie ceva de moment si o sa incerc sa fac ceva in privinta asta. Poate daca incercam sa mai mergem uneori la Biserica si sa aprindem o lumanare, daca ne facem cruce cand trecem pe langa Biserica sau daca incercam sa tinem putin post o facem doar pentru noi.
Deasemenea cred ca Biblia nu este o simpla carte pe care o citim pentru a ne dezvolta gandirea, ci este mult mai mult. Este acel mijloc de apropiere de Dumnezeu pe care gandesc ca nu trebuie sa nu il avem in casa.