„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

vineri, 4 mai 2012

Maneaua ca stare de spirit

Desi o gramada de oameni spun ca nu sunt admiratorii acestui gen de muzica, sau ce o fi, vanzarile de albumuri, celebritatea si chiar averile destul de mari ale celor care fac deliciul publicului admirator (in secret sau nu) de gen transmit exact contrariul.
Pentru cei care admit faptul ca o petrecere fara manele este ca "mancarea fara sare" pot sa spun ca exact asta gandesc si eu. Este drept ca mi se pare o tampenie ca la ora 09:25 AM sa il asculti pe Salam cu melodia "Ia-ma in brate", asa cum aud eu la dragul meu vecin in acest moment insa trebuie sa rezistam in fata acestor "cocalarisme" de dragul momentelor in care aburiti fiind de cateva paharele ne simtim bine pe aceste acorduri.
De unde a aparut maneaua? Ei bine eu cred ca este un "terci" inspirat din muzica lautareasca, greceasca, turca si chiar machedona.
Asa cum sunt deacord ca la o petrecere maneaua are rolul ei, asa pot spune ca acel vecin care a dat "repeat" la melodia de care v-am spus este un cretin pentru ca pentru mine, pe stomacul gol, acest gen ma face sa ma gandesc la ce am mancat in ziua anterioa. Nu imi dau seama ce placere simte cineva cand asculta manele fara sa fie purtati de "magia petrecerii".