„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

vineri, 24 august 2012

Nu mai pot cu Beckham


Aproape ca nu exista zi in care sa nu il vad pe acest "papusel" cu parul lins pe spate ca cel pe care Eminescu il afisa cu fast acum 150 de ani. Simt ca imi vine sa imi tai urechile de ciuda cand cand aud ca acest fost fotbalist, renegat de cluburile mari din Europa, ajunge sa castige de la o echipa neimportanta dintr-o tara fara traditie in fotbalul mondial 6,5 milioane de euro pe an. Sper ca intr-o zi, colegii acestui "zeu" intrupat sa ii taie rusinica si sa se razbune pe el din moment ce salariul pe care "marele star" il incaseaza, este mai mare chiar si de 10-15 ori decat media salariilor incasate de ceilalti jucatori.
Chiar azi am vazut la tv un scurt montaj al momentelor care l-au consacrat pe Beckham. Habar nu am de ce a ajuns sa aiba o asa de mare popularitate din moment ce jucatori care au evoluat in Europa atatia ani la cel mai inalt nivel isi vad linistiti de ultimele momente de fotbal la profesionisti (ryan giggs, andrea pirlo, luigi buffon s.a ).
A ajuns Beckham sa fie recunoscut in toata lumea ca urmare a numeroaselor reclame pe care le face anual si nu ca un fotbalist care pntru o perioada de timp a jucat la cel mai inalt nivel. Nu pot sa cred ca intr-o lume in care oamenii efectiv nu au ce pune pe masa acest spritat castiga 17 milioane de dolari anual din reclame.

Dezamagire de dinamovist

Tocmai s-a terminat o noua seara UEFAntastica pentru echipele din fotbalul romanesc. Imi pare teribil de bine pentru infrangerea celor de la Dinamo, chiar daca sunt dinamovist de la 6 ani. Ma bucur pentru aceasta infrangere pe teren propriu pe care au suferit-o in fata unei echipe mult mai slabe decat Inter-ul cu care s-a intanlit aseara Fc Vaslui. Poate asa isi vor da seama si cele doua closti nu tocmai bogate care conduc clubul alaturi de nou venitul Negoita de faptul ca fara investitie in fotbal ajungi sa te bati la retrogradare. Sper sa se trezeasca la realitate si sa isi dea seama ca cei 50.000 de euro pe care i-au investit in iarna in transferuri nu sunt suficienti pentru performanta. Stateam la un moment dat si ma gandeam la transferurile pe banda pe care Gigi le face la Steaua si ma gandeam la cat de nedrept af fi fotbalul daca Dinamo, echipa mea de suflet, ar fi in primele 6 echipe la afarsitul campionatului. Cum ar putea oare Dinamo sa fie pe aceeasi lungime de unda cu FC Vaslui care a investit in Sburlea un milion de euro doar pentru a-l tine pe banca?
Este clar ca Badea si Savulescu nu au suficienti bani pentru a tine un club cu traditie in Romania. Mai mult decat atat nu sunt dinamovisti de nivelul lui Borcea. Este clar ca ei vad Dinamo doar ca pe o afacere, lucru care nu ar fi de blamat daca s-ar implicat cat de putin in actiunile echipei. Sunt doua personaje avide dupa avere si care nu isi doresc decat bani si nu performanta. Este de stiut ca in urma meciului amical disputat impotriva Barcelonei au castigat 1,5 milioane de euro. Ei bine de ce oare nu au adus vreun cacat de jucator pentru cateva sute de mii si restul sa ii dea Savulescu pe gel de par ?
Sper ca in acest sezon si chiar in urmatoarele in care Badea si Savulescu vor fi in club sa termine cat mai jos pentru a semna contracte de sponsorizare cat mai neimportante din punct de vedere financiar ...