„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

luni, 24 octombrie 2011

Despre Lech Kaczynski !





Haideti sa discutam despre un subiect foarte important, care a schimbat total perceptia polonezilor de rand despre relatiile tarii lor cu Mama Rusie.
O sa incepem prin a vorbi despre fostul presedinte Lech Kaczynski.Acesta a avut o viata foarte agitata inaine de a fi ales in functia de sef al statului.In timp ce Traian Basescu a vandut o intreaga flota a Marinei Romane si nu a stat nici o zi la inchisoare,Lech Kaczynski a fost trimis la carcera impreuna cu fratele sau geaman tocmai pentru ca apara interesele polorului sau.Nu stim daca acest gest al sau de a apara interesele Poloniei cu riscul propriei libertati a fost pentru a castiga polularitate sau pur si simplu trebuie sa acceptam ca in lume exista si oameni care ar face astfel de lucruri pentru poporul lor,insa cert este ca fostul presedinte a facut puscarie pentru ca si-a aparat interesele tarii militand impotriva comunismului.
Haideti sa nu fim rai si sa spunem adevarul conform caruia nici un membru al parlamentului roman nu ar face acest lucru nici in viitorii 3223 de ani ci sa mergem mai departe cu analiza noastra.
In anul 2001 acesta a fondat partidul Dreptate si Justitie alaturi de care va fi ales in funtia de primar al capitalei dar si in functia de self al statului.
Lech Kaczynski a fost ales in funtie de primar al Varsoviei in 2001,moment in care a afirmat ca principalul sau obiectiv va fi acela de a lupta impotriva coruptiei,insa a stabilt ca al doilea razboi mondial a distrus capitala in proprotie de 83% facand pagube aproximative de 50 mld euro.
In primul sau discurs in calitate de presedinte care a inceput in anul 2005 acesta a afirmat ca ar dori o apropiere considerabila de SUA,cel mai mare dusman al vecinului Rusia moment in care relatiile diplomatice cu aceasta tara au inceput sa explodeze mai tare decat momentul in care un fost luptator impotriva regimului,a ajuns sef al statului in aceasta tara.
Acesta a ridicat inimaginabil pentru oricine economia Poloniei,in timp ce in anul 2009 toate tarile erau afectate de criza economica,Polonia era pe plus din punct de vedere al economiei cu 4 %.
Intr-un final in anul 2010 la 10 aprilie acesta si-a gasit sfarsitul intr-un accident aviatic foarte ciudat.Urmeaza misterele acestei morti :
1.In primul rand fiind o ceata densa,in astfel de momente nici un pilot profesionist nu ar decola.
2.In acel avion era presedintele impreuna cu sotia si alti peste 60 de diplomati ai Poloniei.Un lucru fatal pentru o delegatie,deoarece in astfel de deplasari se pleaca cu avioane diferite tocmai ca aceste fenomene "intamplatoare"sa nu se intample.
3.Decesul acesta a survenit in momentul in care dusmanul declarat al Rusiei a ridicat economia acestei tari insuportabil pentru celelalte tari ale Lumii.
4.Accidentul a avut loc exact deasupra Rusiei.Nu inteleg de ce din cele 202 state declarate ale lumii acesta a murit exact deasupra Rusiei.
5.Atunci cand autoritatile au ajuns la locul respectiv cutia neagra a avionului impreuna cu alte documente si dosare secre nu mai erau la fata locului.
In fine urmeaza sa cititi si sa nu va plictisiti si mai important sa trageti o concluzie despre acest caz,insa cert este ca am vorbit cu cativa polonezi si ei nu cred in acest accident intamplator.