„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

marți, 6 martie 2012

Nicolas Jaar

Asa cum de multe ori cei ce ma cunosc m-au privit cu reticenta atunci cand pe blog mi-am pus fara nici cea mai mica urma de cenzura sentimentele sunt sigur ca si de data asta o sa fie la fel.De ce ? Pentru ca o sa va fac cunoscut un dj aparte,un dj care asa cum George Bacovia vedea iubirea cu alti ochi,asa si Nicolas Jaar vede muzica alftel si o traduce dupa bunul plac.
Cine este acest Nicolas Jaar ? Pai este un tanar nascut la 10 ianuarie 1990 in New York dar care a emigrat impreuna cu familia sa in Santiago de Chile,acolo unde si-a petrecut marea majoritate a copilariei.A inceput sa compuna muzica electro in anul 2004,manat de aceasta satisfactie morala pe care io oferea muzica,iar in 2007 si-a facut debutul muzical alaturi de Wolf+Lamb srcords.
Imi place mult acest chiliano-american datorita suflului nou pe care il aduce prin compunerile sale.
Sunt sigur ca sunt mult mai multe persoane autorizate decat mine care isi pot permite sa vorbeasca in cunostinta de cauza despre muzica lui Nicolas Jaar insa parearea mea este ca muzica sa introduce o starea de relaxare,o mica doza de aroganta fata de tot ceea ce se intampla in zilele noastre si uneori pare o muzica de "drogangii" iar principala calitate a muzicii lui Nicolas Jaar o reprezinta diferenta foarte mare de tot ceea ce inseamna muzica de club de astazi.