„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

sâmbătă, 16 februarie 2013

Ursul de aur pentru pelicula romaneasca Pozitia Copilului

In urma cu cateva minute, filmul romanesc "Pozitia copilului" a primit in cadrul celei dea 63-a editie a festivalului de la Berlin premiul "Ursul de aur". Filmul regizat de catre Calin Peter Netzer a plecat ca favorit in cursa cu alte 18 filme, intrucat cu o seara inainte de anuntarea castigatorului, criticii l-au anuntat ca fiind cel mai bun film de anul acesta.
La primirea distinctiei, regizorul Calin Peter Netzer a declarat :" "Voi încerca să spun ceva, deşi am rămas fără cuvinte. Mulţumesc Berlinalei că ne-a invitat aici, mulţumesc directorului festivalului, Dieter Kosslick, dar şi lui Răzvan Rădulescu, cu care am scris scenariul acestui film".
"Poziţia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după multi-premiatele "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Clejanii

De ceva vreme imputitii astia de la Clejani rup smantana cu aparitiile lor periodice la Maruta, vorbind despre orice inafara de muzica. Desi sunt cunoscuti in intreaga tara ca niste profesinosti, odata cu preluarea fraielor emisiunii "Te vreau langa mine", analfabetii isi pun periodic cururile mari pe Hapillica lui Maruta.
De la acea drama in familia Clejanilor, in care fata lor si-a marit fara sa ma intereseze catusi de putin tatele, au inceput numeroase scandaluri care din ce vad prind ingrijorator de mult la public.
Mai nou vad ca apar la Maruta vorbind despre cat de mult il iubeste Viorica de Ionica, laudandu-se cu bombalaul ala de baiat al lor, sau cat de "sukara" este cariera solo a fiicei lor.