„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

duminică, 6 mai 2012

Partizan Belgrad-Steaua Rosie Belgrad, o mizerie de meci


O curiozitate grozava m-a facut aseara sa stau cocotat pe sport.ro pentru a vederea Partizan Belgrad-Steaua Rosie Belgrad din campionatul Serbiei. Va dati seama ca din moment ce nu m-am uitat la Dinamo-CFR pentru ca mi se pare o mizerie ceea ce se intampla in fotbalul romanesc, nu ar fi trebuit sa ma uit nici macar cele 5 minute in care mi-am pierdut timpul uitandu-ma la El Clasico de Serbia pentru ca fotbalul lor se desfasoara cam in aceleasi conditii cu ale noastre.In fine reclamele celor de la sport.ro care au precedat "fastuasa partida" anuntau un adevarat show in tribune si pe teren, pacalindu-ma cu nerusinare.
Inainte sa inceapa meciul ma gandeam ca vreo 50.000 de fani inarmati cu banare, petarde si cu multe cantece vor crea o atmosfera incendiara intr-un stadion de vreo 300 de milioane de euro. Cand televiziunea ce a transmis meciul a dat primele imagini in direct de pe "Futbalski Hram", am vazut un numar mult mai mic de suporteri decat m-am asteptat eu, in tribunele unui stadion ce treansmitea un parfum comunist daumator. Vedeam peluzele goale iar acolo unde se gaseau suporteri, ei erau precum niste specatori de opera uitandu-se la 22 de jucatori care jucau pe un teren asemanator celor din zona de ses. Nu ma indoiesc de faptul ca ati jucat si voi fotbal la tara la bunici in zona de ses a satului. Daca stiti la ce ma refer sa stiti ca asemanarea suprafetelor de joc este izbitoare, iar jocul celor 22 nu era cu mult schimbat de ceea ce jucam noi cand eram mici.Vedem pase neexacte, suturi aiurea si pozitionari demne de un joc de copii si juniori. Asadar tot ceea ce anuntau editorii sport.ro in materialele ce au precedat partidau s-au anuntat a fi niste aiureli intrucat nimic din ceea ce au mancat ei atunci nu a fost pe bune.