„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

luni, 25 iunie 2012

Raspuns la tpu.ro

Eram chiar acum pe tpu.ro pentru ca am un cont acolo si la un moment dat am citit o intrebare a unui copil care chiar azi a sustinut proba la limba si literatura romana, parte a examenului de capacitate, care intreba daca a pus bine sinonimele unor cuvinte uzuale si indelung folosite de toata lumea. Acelui copil caruia i-am scris acest mesaj si pe respectivul forum ii transmit, daca va da totusi click pe blogul de la profilul de tpu, ca la varsta de 14 ani dupa 8 ani de scoala nu cred ca este permis sa intrebi daca ai pus corect sinonimul cuvantului " leac ".

Eu cred ca tu stii faptul ca ai rezolvat corect exercitiul si te afirmi in fata noastra... Da ai facut bine! Felicitari. Esti un copil deosebit. Esti remarcabil. Esti un copil uluitor. Esti un copil minunat pe care orice parinte si l-ar dori. Esti minunat. Esti o raza de soare intr-un tunel de suprafata. Ai stiut sinonimul substantivului "leac".

Incepe nebunia la Wimbledon


Probabil stiti ca astazi incepe nebunia de la wimbledon in care cei mai buni tenismeni ai lumii se intrec intr-o competitie istorica in care faima depaseste cu mult castigul material in valoare de 1 milion de lire sterline pentru invingator. De foarte multi ani ma uit la aceasta competitie si in fiecare an este diferit intrucat Federer dupa cum stim cu totii s-a cam dus pe rapa, lucru care le permite celor doi tinerei ai tenisului mondial, Nadal si Djocovik sa se lupte de la egal la egal cu Andy Murray si ceilalti din primii 10 pentru acest onorific titlu.
Dupa parerea mea Wimbledon este cel mai valoros turneu de Grand-Slem din cele 4 intrucat iarba pe care se joaca de 135 de ani a atras in tot acest timp toate privirile.
Ca in fiecare an membrii casei regale Britanice au rezervata o loja pe terenul central in care 74 de invitati pot savura fiecare minge jucata pe cea mai rapida suprafata a sportului care atrage anual in Londra pentru aceasta competitie sute de mii de turisti.
Asa cum a fost inca din 1877 acest an nu ma indoiesc de faptul ca va fi un spectacol adevarat in care vom avea parte de reprezentatii de gala ale celor mai importanti tenisteni ai Lumii. Acest spectacol va fi transmis la Digi Sport, lucru care ingradeste intr-o oarecare masura drepturile oamenilor de a vedea acest minunat show intrucat acest program nu este transmis de toate companiile de cablu. In fine cele 10 ore de tenis in transmisiune directe de pe iarba Londoneza vor face deliciul pasionatior de tenis.
P.S. Privitul acestei competitii din fotoliu cu o bere rece si cu un maieu care nu acopera in totalitate burta ghiftuita de mititei dauneaza grav bunului timt si respectului pentru acesti sportivi adevarati. Nu confundati tenisul de camp cu fotbalul.