„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

miercuri, 23 mai 2012

Mandinga in finala Eurovizion 2012

Pentru ca aseara a fost prima semi-finala a Eurovizion 2012 editia Baku, este normal sa vorbesc si eu despre asta intru cat performanta obtinuta de Mandinga impotriva problemelor tehnice ma obliga sa fac asta.
Dupa cum sigur stiti Mandinga s-a calificat in finala de sambata, lucru care nu ma surprinde deloc tinand cont de show-ul pe care acei nebuni simpatici il fac, insa aceasta calificare a venit in urma unei probleme tehnice cu care solista trupei, Elena, s-a confruntat pe toata perioada numarului. Se pare ca acel cacat de casca s-a stricat in primele 20 de secunde de la inceperea recitalului, astfel performanta obtinuta de reprezentativa tarii noastre la Eurovizion 2012 este cu atat mai importanta.
Desi Mandinga este o formatie demna de admiratie pentru spectacolul pe care acestia il fac, iar melodia Zilah este una foarte antrenanta, aseara nu am vazut pe scena nebunia pe care o asteptam. A fost o coregrafie plictisitoare in ciuda celor enumerate mai sus, acest lucru m-a dezamagit destul de mult. Ma asteptam sa intre pe scena niste nebuni imbracati in haine divers colorate care sa faca fel de fel de nebunii cu intrumentele alea in mana dar nu am vazut decat niste plictisiti care se invarteau in jurul Elenei.
In fine... performanta obtinuta de Mandinga aseara este cu atat mai mare cu cat a fost obtinuta in conditiile in care Elena nu auzea in casca negativul pe care trebuia sa cante, acest lucru facandu-ma sa ma gandesc ca din anumite puncte de vedere exista si altii mai prosti decat noi.