„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

miercuri, 23 noiembrie 2011

Printul Charles viitorul Carol al III ?


De foarte mult timp s-a creat o legatura speciala intre printul mostenitor al Marii Britanii si Romania.Este foarte bine cunoscut ca printul Charles detine numerease conace in Ardeal dar si acele vizite facute de el in mod repetat in acele zone sunt la fel de cunoscute .
In anul 2006 conform analistului britanic Tom Gallaher Printul mostenitor al Marii Britanii a primit o oferta de a reintroduce monarhia in Romania cu el in calitate de rege insa din pacate acesta a refuzat.
charles-udreaZilele trecute Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a facut o vizita neanuntata in Marea Britanie,fapt care a dat curs unui numar considerabil de interpretari in randul cotidianelor din Europa,„Herald Scotland" scrie că "deşi România este republică din 1947, fascinaţia pentru Prinţul Charles este mare în România. Ca într-un basm modern, Charles vine să salveze o Românie săracă din mâinile unor politicieni nu tocmai iubiţi".Presa din Ungaria a preluat zvonurile conform carora Romania ar reveni monarhie, iar un ziar a întrebat sugestiv: "Un rege britanic pe tron în România? Vor fi Charles şi Camilla cuplul regal al României?".Nu putem sa trecem cu vederea aceste articole din cotidianele Europei care fac referire la acest presupus eveniment insa din pacate nu ne putem increde in totalitate in aceste zvonuri.
Inainte de toate sa ne gandim la motivele pentru care Charles ar alege sa conduca Romania in dauna Marii Britanii.In primul rand sa ne gandim la popularitatea fiului sau,Harry care deja face vizite oficiale in intreaga lume in numele Marii Britanii.Harry este foarte popular in special prin prisma numeroaselor implicari in actele de binefacere dar si prin acele participari la lupta impotriva terorismului din Afganistan.Asadar intreaga insula il prefera pe Harry la tron in dauna tatalui sau.Acesta ar fi defapt motivul pentru care Charles ar opta pentru a deveni regele Romaniei dar si legatura de sange a mamei sale, Elisabeta a 2 a  cu Regele Mihai poate cantari greu in luarea aceste decizii de catre print .
Printul Charles ar urma sa vina in calitate de rege al Romaniei ca regele Carol al 3-lea.Daily Mail scrie“Charles este pasionat de Romania. El iubeste Transilvania atat de mult incat a cumparat o mica locuinta de vacanta in regiune, aminteste Daily Mail. Charles a cumparat in secret proprietatea din satul Viscri in 2005 cu ajutorul trustului Mihai Eminescu, organizatie caritabila cu sediul in Marea Britanie care lupta pentru protejarea satelor romanesti cu caracter istoric. El a platit 18.000 de lire sterline pentru locuinta cu trei camere, datand din secolul al XVIII-lea. Viscri se afla intr-o zona pitoreasca in inima Transilvaniei, nord-vest de Brasov, si este populat de romani si romi”, scrie cotidianul.
Nu ne ramane decat sa ne rugam ca monarhia sa revina in tara noastra si in fruntea tarii sa vina Charles care parerea mea este incapabil sa conduca o tara,de aceea este dat la o parte din din topul preferintelor englezilor in dauna fiului sau Harry insa noi fiind obisnuiti cu incapacitatea si superficialitatea ne gandim ca mai rau decat atat nu cred ca poate fi atrasi fiind de ideea de a fi condusi de o perosna cu "sange albastru" . ; )