„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Lucian Bute isi apara pentru a 9 a oara titlul mondial




Maine (n.r.5 noiembrie) pugilistul roman Lucian Bute va isi va apara pentru a 9 a oara titlul mondial la categoria IBF in fata omologului sau jamaican Glen Jonshon.Astazi a avut loc cantarul oficial in urma caruia ambii sportivi s-au incadrat in limitele categoriei la care vor boxa maine dimineazta la Quebec,Canada in jurul orei 4 ora Romaniei.


 Conform decralatiilor sale,Bute considera acest meci unul foarte important prin prima palmaresului impunator al jamaicanului si prin experianta celor 18 ani de cariera la profesionisti pe care o are in spate.
„O victorie mă va catapulta spre... next level, adică spre câştigătorul Super Six, undeva prin prima jumătate a anului viitor. Vreau să intru pe piaţa americană, care este un fel de Liga Campionilor în box. Acolo sunt banii şi faima adevărată şi acolo sper să ajung. Oamenii vor vedea după meciul cu Johnson dacă sunt sau nu un boxer de top al categoriei supermijlocii. Mi-am respectat obligaţiile de campion IBF şi m-am luptat cu adversari bine cotaţi. Îl ştiu foarte bine pe Johnson. Dacă reuşesc să evit loviturile lui de dreapta şi să contracarez această lovitură, va fi un meci cu sens unic pentru mine. Dacă nu voi reuşi, va fi un meci foarte greu, o seară lungă pentru mine“.


Singura declaratie deplasata premergatoare acestui meci a facut-o chiar antrenerul jamaicanului care a spus ca se teme in primul rand de arbitri deoarece toti trei sunt locuitori ai orasului care va gazdui meciul de maine si conform fabulatiilor sale au mai existat controvesrse legate de rezultatul meciurilor lui Lucian.Ca exemlpu acesta a dat partida dintre pugilistul nostru si Librado Andrade.
Jamaicanul Glen Johnson a disputat 68 de partide în carieră, reuşind să câştige 51 (35 prin knock-out), pierzând 15 şi remizând de două ori.
Lucian Bute, 31 de ani, şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat în 9 iulie, la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori.
Asa cum ne asteptam fi un meci tare intre doi pugilisti foarte puternici insa asa cum si canadienii asteapta de la Mr KO finalul meciului nu il va prinde in piceoare pe jamaicanul Glen Johnson ...