„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

miercuri, 28 decembrie 2011

Mafia Italiana

O confuzie foarte mare este facuta de toti cei care se gandesc la mafia italiana.Majotitatea oamenilor tind sa creada ca mafia este o organizatie criminala care isi rotunjeste veniturile doar din crimele pe care membrii sai sunt dispuri sa le faca.Este o idee foarte gresita si de aceea am decis sa scriu despre Mafia Italiana,deoarece membrii aceste grupari sunt mai mult decat niste macelari faca creer.Ei sunt mai degraba niste jucatori de sah capabili sa gandeasca in avans si sa ofere solutii tuturor problemelor pe care le intampina dealungul vietii.
Poate nu stiati dar termenul de mafie provine de la prima grupare mafiota din Sicilia,Viespile Siciliene,care lupta impotriva Frantei in perioada in care aceasta ocupa Italia.Asalturile impotriva Francezilor erau organizate sub sloganul :"Morte Alla Francia I'Italia Arde" (în româna: "Moarte Franţei, strigă Italia").
Primele grupari mafiote au aparut in sec. al 17-lea si inca de atunci ei se diferentiau de actuala Mafie Rusa sau Turceasca acestea fiind alcatuite din macelari fara scrupule ce sunt dispusi sa ucida fara resentimente pentru bani si putere.
O caracteristica foarte importanta a Mafiei Italiene o reprezinta legaturile stranse pe care le are cu celelalte grupari mafiote din China,Columbia...
Mafia italiana este condusa de un adevarat lord,Capo di Tutti Capi caruia i se subordoneaza cu pretul vietii un numar foarte mare de membri.Nesupunerea acestor membrii ordinelor superiorilor duce automat la moarte.
Cum toata lumea stie Mafia Italiana este compusa din doua mari puteri :
 Cosa Nostra
Cosa Nostra are la bază familia, denumită astfel după teritoriul pe care îl controlează. Fiecare familie este condusă de un "Capofamiglia" secondat de asistent denumit "Consiglieri" şi de "Capidecina". Un capidecina controlează activitatea unui grup restrâns de "oameni de onoare".Conducerea Mafiei, cunoscuta sub numele de "Onorata societate", este organizata sub forma unei piramide, asemntoare cu cea din marile companii moderne:
1.Capo di Tutti Capi;
2.Capo di Capi Re (titlu care este acordat în semn de respect unui membru senior sau retras al Mafiei);
3.Capo Crimini (cunoscut drept Don sau "Naşul" unei familii);
4.Capo Bastone (este cel de-al doilea rang dupa Capo Crimini);
5.Consigliere (consilier, sfătuitor);
6.Contabile;
7.Caporegime sau Capodecina (locotenent care conduce un grup de cel putin zece "soldati" sau "Sgarrista");
8.Sgarrista sau Soldato ("soldatii" care duc la îndeplinire asasinatele comandate);
9.Picciotto ("întaririle" soldatilor);
10.Giovane D'Onore (membru asociat al Mafiei, de obicei fara sa aiba vreo origine italiana).
Cammora
Instalata in provincia Campania, "cammora" desemnează societatea secretă a răufacatorilor napolitani.Compusă dintr-o serie de organizatii locale, aflate adesea in opoziţie, Cammora s-a consacrat mai ales traficului de droguri, in particular de cocaină.
Anul trecut Mafia Italiana a inregistrat profituri de 120 de miliarde de euro in special din trafic de droguri,trafic de arme,prostitutie dar si numeroase afaceri legale si cu statul italian prin prisma legaturilor stranse pe care le are cu membrii puterii politice.Chiar fostul premier al italiei Silvio Berlusconi a fost acuzat in numeroase randuri de legaturi cu Mafia italiana.
Asadar sper ca nu am omis lucruri importante si ca v-am schimbat perceptia despre aceasta "caracatita" a economiei italiene si numai.Defapt membrii din varful pirmidei sunt niste adevarati lorzi care erau in legatura stransa chiar cu marele Luciano Pavarotti si care sunt niste admiratori incurabili ai artei.Ei nu se preteaza la mizeriile pe care le fac cei ce lucreaza pentru ei.Si mai este de spus ca o parte insemnata din cei ce se afla in varful piramidei nu au comis vreo crima si de asemenea nu s-au murdarit in timpul vietii lor de sangele celor care au facut ceva gresit ducand la destabilitatea Mafiei.