„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

duminică, 26 august 2012

Cea mai frumoasa poza de pe Pamant


De departe una dintre cele mai frumoase poze facute vreodata de pe Pamant o reprezinta cea pentru care excentricul fotograf Luc Perrot a asteptat timp de 2 ani.  Somptuoasa fotografie a fost facuta in Insula Reunion de langa Madagascar. Artistul a recunoscut faptul ca a avut numeroase momente in care era foarte aproape sa renunte ca urmare a luminii care niciodata nu cadea pe fotografie dupa bunul sau plac. In cele din urma a surprins o parte a galaxiei Calea Lactee, bratul Orion ce acopera cerul noptii si se reflecta in lacul unui con vulcanic. Dupa parerea multor specialisti aceasta este una dintre cele mai frumoase poze facute vreodata de pe Planeta noastra.

Victorie istorica la Baschet 3x3


Nationala Romaniei de baschet 3x3 a invins intr-un meci de senzatie la Campionatul Mondial reprezentativa similara a SUA. Intr-un meci in care romanii au jucat mai bine decat am fi putut crede noi, au reusit in ultimele secunde, gratie lui Angel Santana care a reusit un cos de senzatie de la mare distanta, sa invinga cea mai puternica reprezentativa de pe Pamant. In urma acestei victorii obtinute cu scorul de 15-14 in fata celei mai puternice formatii din lume, reprezentativa Romaniei s-a calificat in optimile competitiei acolo unde va intanli o formatie venita din preliminarii.
In urma acesti vicotrii baietii nostri cu siguranta merita aprecierile noastre ca urmare a imposibilitatii nationalei Romaniei de fotbal (cel mai popular sport din tara noastra) de a castiga un meci oficial in fata celei mai puternide reprezentative din lume in urmatorii 32001 de ani.