„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

vineri, 2 decembrie 2011

de 19 x Stiati ca ...

Haideti prietenasi sa mai scriem un articol.Va propun ceva despre "stiati ca ..." pentru ca merg tare lucrurile astea si mai invatam si noi ceva ...  ;). Sa-i dam drumul.

1.Petele de ulei ies de pe haine daca imediat dupa contact se pune sare. Lasati sarea sa absoarba uleiul circa 10 minute. Totodata, daca pata nu a iesit, se pune pe ea detergent de vase, apoi se clateste.

2.Petele de ceara ies usor de pe haine daca se acopera pata cu hartie sugativa si se trece deasupra ei de cateva ori fierul de calcat.



3.Cel mai scump, dar si cel mai ciudat pat de pe planeta, creatie a arhitectului olandez Janjaap Ruijssenaars, costa "doar" 1.200.000 de euro. Datorita sistemului magnetic cu care este prevazut, patul pluteste la 40 de centimetri de podea si poate sustine o greutate de pana la 900 de kilograme.




4.Lungimea tălpii (de la vârful degetelor la călcâi) e egală cu lungimea antebraţului (cand cumparati incaltaminte nu mai luati metrul de croitorie cu voi :))- a fost completarea mea bolnava -sa mergem mai departe).

5.Codul PIN invers! Daca un jefuitor te obliga sa scoti bani din bancomat, poti anunta politia, daca introduci codul PIN invers.Ex: daca ai codul 1234, introdu 4321.Bancomatul recunoaste ca e inversat codul. Aparatul iti da banii, dar fara sa stie jefuitorul, anunta politia, care sa vina imediat in ajutorul tau.Din pacate se foloseste rar aceasta metoda, fiindca oamenii nu stiu.

6.Femeile care citesc romane de dragoste fac sex de doua ori mai des decat cele care nu accepta acest tip de literatura(acum stiti ce cadou sa faceti prietenelor si sotiilor de 1 Martie).

7.Cati brazi sunt taiati in fiecare an de Craciun in intreaga lume? Conform wiki.answers.com, raspunsul este: 34 milioane de brazi taiati anual. Potrivit site-ului chacha.com, ar fi vorba de aproximativ 31 milioane de brazi doar in 2007 (si 17 milioane de brazi artificiali).Desi nu stim cum s-a ajuns la aceste cifre, e clar ca numarul brazilor taiati in fiecare an este foarte mare.

8.Cat de rapid e Mos Craciun? Conform unui recensamant din 1999 a populatiei doar din America de Nord si Europa, in noaptea de Craciun, Mos Craciun ar trebui sa ajunga la 42,466,666 de case in 12 ore, adica la 983 de case pe secunda... Mos Craciun e cel mai tare!

9.Pe pamant fiecare zi e cu 0,00000002 secunde mai lunga decat precedenta datorita scaderii vitezei de rotatie a Pamantului.

10.Placile tectonice ale Terrei se misca tot asa de repede cum ne cresc unghiile.

11.Luna ianuarie a fost introdusă în calendarul roman în jurul anului 700 î.Hr. Până atunci anul avea doar zece luni (304 zile).

12.Cel mai gras om din lume este mexicanul Manuel Uribe.El ajunsese sa cantareasca 560 de kilograme in 1992. Totul s-a schimbat pentru el, cand a cunsocut-o pe Claudia Solis. Pana pe 26 octombrie 2008, cand s-au casatorit, Manuel a reusit sa slabeasca in jur de 250 de kilograme, cantarind atunci in jur de 300 de kilograme. Se pare ca intre timp a reusit sa coboare chiar spre 200 de kilograme, declarand ca vrea sa aiba o viata normala alaturi de sotia sa. In prezent pentru a face dragoste cu Claudia, Manuel are nevoie de o rampa, iar pentru a fi scos la plimbare se foloseste un pat special.

13.Cateva picaturi de zeama de lamaie puse in nari desfunda nasul, fara sa dea dependenta. Tratamentul este cam neplacut dar sigur.

14.Daca incepeti ziua cu o cana de infuzie din frunze de papadie nu numai ca veti pierde un kilogram pe saptamana, ci intreg organismul vi se va curata de toxinele acumulate. In plus, tenul va deveni roz si stralucitor, iar parul nu va mai cadea sau deveni unsuros.

15.Singurul oras din lume care se afla pe doua continente este Istanbul, din Turcia.

16.Capitala cea mai nordica: Reykjavyk (Islanda - 64° 8' lat NCapitala cea mai sudica: Wellington (Noua Zeelanda) - 41° 17' lat S

17.Orasul Beijing, din China, avea la ultimul recensamant 9 milioane de biciclete.

18.Oamenii inalti ating un nivel de fericire mai ridicat decat cei scunzi... Un studiu confirma ca, statistic, fiecare 2,5 centimentri in plus la inaltime echivaleaza cu o crestere de 4% la venitul familiei.Acelasi studiu a mai relevat ca barbatii mai inalti beneficiaza de o educatie mai buna si au joburi mai bune.

19.Un om normal petrece aproximativ 336 de ore din viata sarutand.
Singurul loc din lume în care nu se găsesc vieţuitoare este Marea Moarta (situată intre Israel şi Iordania), datorită salinităţii extrem de ridicate.

Cam astea au fost ...daca mai stiti voi ceva va rog sa imi spuneti ... ;)