„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

marți, 4 septembrie 2012

Dezamagirea fata de sistemul juridic

Dupa achitarea lui Dinu Patriciu in dosarul "Rompetrol", simt din nou un gust amar in urma achitarii lui Adrian Nastase intr-un alt dosar, "Matusa Tamara". Daca pana nu demult eram tare incantat de sistemul juridic din Romania ca urmare a deschiderii numeroaselor dosare penale pe numele celor care au facut din Romania penultima tara din Uniunea Europeana, acum cred din ce in ce mai putin in sistemul care ar trebui sa le plateasca celor care au facut atat rau tarii noastre. 
In urma acestor doua achitari ma simt tradat si incep sa cred ca procurorii DNA nu au nicio sansa in tara asta. Ori nu isi fac datoria bine si nu aduna probe suficiente ori judecatorii stiu deznodamantul fiecarui dosar in parte dinainte ca ei sa se uite peste probe. 
Simt ca se poate trai din ce in ce mai putin in Romania. Daca pana nu demult eram penultimii din Uniunea Europeana, inaintea Bulgariei, acum am coborat pe ultima pozitie ca urmare a declaratiilor prim-munistrului Italian : "De fiecare dată când vin în Bulgaria sunt impresionat de dinamica progresului, Bulgaria este pregatita sa intre in spatiul Schengen".
Asadar am cam ramas prostii Europei ...