„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

joi, 28 februarie 2013

Paulownia

O sa va prezint in acest post o idee de afaceri foarte reala, bio si cat se poate de accesibila. Poate ati auzit, sau nu, din media sau de pe internet de copacii de paulownia. Ei bine, a venit si randul vostru sa fiti "pusi la punct" cu tot ceea ce inseamna "paulownia".
Copacii de paulownia au de departe cea mai rapida crestere din lume. In doar 4 ani de la plantare, acesti arbori ajung la o inaltime de 20 de metri, continand aproximativ 0.5 m3 de material lemnos, ceea ce inseamna ca pentru un singur arbore primiti 50 de euro timp de 3 generatii.
Desi nu putem expune publicului larg intr-un singur post beneficiile aduse de acest arbore minune, o sa incerc pe cat posibil sa fac acest lucru.
-In primul rand viteza de crestere uimitoare fac alaturi de rezistenta la ardere si la umiditate din acest arbore unul foarte "vanat" de constructorii din intreaga lume.
-Desi are o viteza de crestere foarte rapida, copacii de paulownia sunt foarte rezistenti, ca urmare a acestui fapt sunt supranumiti "aluminiul din lemn".
-Frumusetea deosebita a florilor acestor arbori minune ii face extrem de apreciati de catre iubitorii de frumos.
-Au un caracter melifer foarte apreciat de catre stupari, intrucat de pe o suprafata de un ha, se obtin aproximativ 900 de kg de miere cu calitati exceptionale.
-Radacinile acestor arbori au o foarte mare putere de fixare a azotului in sol.
-Intre randurile de paulownia, concomitent,se pot planta culturi care vor da sporuri de productie.
Detalii suplimentare referitoare la arborii de paulownia puteti obtine accesand acest link. Acest site ofera informatii depline cu privire la plantatiile de paulownia cat si oferte dintre cele mai atractive pentru cei interesati de infiintarea unor plantatii.