„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Misterele Marii Negre


Inca din secolele 18-19 au aparut detalii cu privire la o falie magnetica de dimensiuni aproximative incadrate intre valorile 10-11 Km, care se comporta ciudat de exact precum mult mai cunoscuta "zona a mortii", Triunghiul Bermundelor. Inca din acele timpuri detalii cu privire la disparitia pasarilor, vaselor si chiar a micilor insule au fost redate cu lux de amanunte ca fiind situate la aproximativ 45 Km NE de Sulina.
Multe disparitii au fost relatate imediat dupa al doilea razboi mondial, in 45', cand numeroase avioane si vase  rusesti si ucrainiene plecate in recunoastere au fost sterse de pe radare, in timp ce putinii martori care au asistat la aceste evenimente au descris cu lux de amanunte aceste disparitii. Este vorba despre un nor de cenusa incadrat in niste mici luminite de culoare verde care "mancau" toate obiectele ce aveau nenorocul sa nimereasca in interiorul acestei falii magnetice. Cercetatorii au afirmat ca falia respectiva are o tensiune mult modificata fata de cea considerata a fi "normala". Aceasta "zona a mortii" se deplaseaza haotic prin Marea Neagra cu viteze mai mult statice si se activeaza la intervale de timp necunoscute pentru o perioada ce variaza de la o zecime de secunda si pana la cateva ore. Unii fantezisti spun ca acest loc misterios ar fi o poarta spre o lume paralele in itmp ce oamenii de stiinta se feresc sa dea detalii cu privire la deswcoperirile lor. Cert este ca o echipa de oameni de stiinta ucrainieni studiaza in "secret" aceasta zone spre o oferi Guvernului Ucrainian solutii de inhibare a acestei amenintari.