„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

vineri, 25 mai 2012

Academia Hagi


Cu o etapa inainte de final se pare ca Viitorul Constanta, echipa patronata de Gheorghe Hagi, este la un pas de promovare. Viitorul lui Hagi se afla pe primul loc al Ligii a 2-a cu 55 de puncte la egalitate cu CS Iasi, urmand ca in acest week-end sa dispute impotriva ultimei clasate meciul care ii va califica din punct matematic in Liga 1 din sezonul viitor.
Am tinut sa scriu despre acest articol in speranta ca veti fi si voi deacord cu mine atunci cand spun ca ceea ce a realizat Hagi in cativa ani cu 10 milioane de euro este greu de imaginat pentru Romania. Cu echipe la 15 categorii de varsta diferite care se bat pentru primul loc la fiecare competitie in parte la care participa si mai nou cu aceasta foarte posibila promovare a Viitorului, Gheorghe Hagi este de departe cel mai inteligent om de fotbal din tara noastra. Oare sa ne mai gandim la milioanele de euro care se arunca anual pe geam in Liga1 ca urmare a transferurilor facute pe DVD de patronii cu aer dictatorial din prima divizie ? Tot ceea ce a realizat Hagi la Constanta merita aprecieri sincere din partea celor care gandesc putin fotbalul.
Academia Hagi de curand, poate nu stiati, a trimis doi jucatori in probe la Ajax si se pare ca vor ramane acolo ca urmare a pregatirii deosebite pe care au dobandit-o la Constanta. Ma bucur foarte mult pentru acei baieti care sunt mai mici decat mine si sper ca Academia lui Hagi sa trimita cati mai multi tineri catre echipele din strainatate pentru a face fotbal adevarat. Nu mai sper la realizari marcante ale echipelor de club din Romania in Europa atata timp cat nu vor lua exemplul lui Hagi ci imi voi pune sperantele in acesti copii ca vor creea in cativa ani o adevarata "Generatie de aur" pentru Romania.