„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

joi, 10 mai 2012

Mai greu cu muzica sau cu sapa ?


Tocmai ce ma contram cu niste colegi care spuneau ceva in genul : " E mult mai usor sa faci muzica decat sa prasesti ". Mi se pare o tampenie sa spui acest lucru pentru ca pentru multe dintre adevaratele voci ale lumii au absolvit conservatorul si s-au chinuit foarte mult intr-o facultate grea si plina de examene dintre cele mai diverse si grele.
Nu pot sa imi dau seama cum poti sa zici ca este mai usor sa te duci pe camp si sa te setezi pe o singura miscare o zi intreaga decat sa muncesti vreo 3-4 zile cate 12 ore pe zi intr-un studio fara lumina naturala pentru o singura piesa. Muzica este foarte grea mai ales cand trebuie sa sustii concerte si cu atat mai mult cand trebuie sa faci videoclipuri sau se te ocupi de lansarea unui album ducandu-te la cat mai multe emisiuni tv sau de radio facnd cunoscut publicului telespectator albumul respectiv.
Vreau sa stiti ca ii apreciez mult pe cei care fac munca campului si sincer sa fiu gandesc si eu faptul ca este mai usor sa canti 5 ore incontinuu decat sa prasesti tot atat timp insa ceilalti factori care intervin in viata artistilor adevarati fac din asta o munca grea, plina insa de satisfactii financiare.

S-a terminat cu " In puii mei "

Nu ma indoiesc de faptul ca foarte multi oameni se arata dezamagiti de aceasta decizie a lui Mihai Bendeac de a opri show-ul In puii mei, asa cum nu ma indoiesc de faptul ca multi il considera un las ori un "actorel" timorat de amploarea modului de viata "In puii mei".
Dupa cum probabil stiti deja, Bendeac a anuntat in data de 23.04.2012, in cadrul ultimei editii a emisiunii In puii mei, ca va opri aici show-ul care a facut timp de 3 ani milioane de oameni sa se uita o seara la emisiunea in care juca cu atata naturalete si sa rada o saptamana.
Este o decizie in care spatele careia se afla cateva luni de specializare in SUA pe care Mihai Bendeac le va exploata la maxim. Nu stiu daca are nevoie de asa ceva intrucat am avut neplacerea de a-l urmari intr-un film in care a jucat un rol foarte putin important si mi s-a parut o petarda. Este un actor de 2 lei care nu are ce cauta pe scana ci doar in platourile emisiunilor de pamflet in care se regaseste atat de bine.
Au fost cativa ani in care atat la Mondenii cat si la In puii mei Mihai Bendeac a parodiat multe personaje mai mult sau mai putin penibile din tara noastra, care s-au incheiat in urma cu cateva zile. Sper din tot sufletul ca Bendeac sa inceapa un proiect de o amploare mai mare decat cele doua emisiuni de parodiere in care a fost erou principal si mai sper ca cele cateva luni de zile pe care le va petrece in SUA sa il ajute sa joace mult mai bine in filmele in care isi doreste atat de mult sa fie prezent alaturi de nume mari care in prezent, ca urmare a talentului sau limitat in lumea filmului, ii sunt inaccesibile.