„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

marți, 6 decembrie 2011

Cum sa iti alegi coafura perfecta ...

Este o intrebare pe care nu de putine ori am auzit-o si iata ca acum am decis sa ma informez si sa fac un articol pe aceasta tema .Intr-adevar este destul de complicat sa iti alegi coafura insa daca tii cont de niste sfaturi ale unor hair-stilisti experimentati procesul de alegere a coafurii va fi drastic usurat.
In primul rand trebuie sa tii cont de forma fetei,pe care o determini facandu-ti parul in "coada de cal",te uiti in ogilnda si trasezi conturul cu carioca.Dupa aceeea analizezi cu atentie forma respectiva si o sa vezi ca forma fetei tale va fi ovala,rotunda,lunga,patrata sau forma de inima.

Fata ovala
Forma ovala(poate stiti deja) este considerata perfecta din punctul de vedere al coafurii. Se potriveste cu orice stil, lung sau scurt, drept sau ondulat, cu breton sau fara. Pentru a obtine coafura perfecta, gandeste-te care este cea mai frumoasa trasatura a ta si pune-o in evidenta. De exemplu, ochii frumosi sunt evidentiati cel mai bine de un breton drept. Daca ai o osatura frumoasa, alege un bob care sa-ti puna in evidenta barbia.
Daca dispui de o asemenea forma a fetei ti se potrivesc de minune boburile sofisticate, bretonul, onduleurile cu look natural.
Trebuie sa stii ca de avitat sunt straturile scurte care iti fac capul sa para prea alungit. Daca ai parul gros sau cret evita tunsorile drepte si fileaza-ti varfurile. La un par cret nu se potrivesc nici tunsorile scurte, care iti fac capul sa arate ca o piramida. Mergi pe o lungime pana la umeri.

Fata lunga
Ai nevoie de o coafura care iti face capul sa para mai lat. Ti se potriveste bretonul pana la sprancene, bobul pana la barbie sau pana la umeri, cu partea de la spate taiata putin mai scurt, pentru a da o nota de originalitate. De asemenea, este foarte buna orice coafura care iti face capul mai lat, de exemplu buclele largi, pe un par pana la umeri.
Trebuie abordate cu atentie tunsorile lungi. Cand parul este lung si foarte drept fata iti va parea si mai lunga. Daca totusi nu poti renunta la parul tau lung, taie-l in straturi mari, incepand de la nivelul nasului. Astfel, parul va fi lung, asa cum iti lace, la spate, dar in fata va parea mai scurt.
De evitat sunt coafurile extreme: cele foarte lungi, dincolo de umeri si cele foarte scurte care iti fac capul sa para mai lung. Investeste intr-un foehn pentru volum.

Fata rotunda
Scopul tau este sa creezi mai putin volum pe partile fetei si sa minimizezi senzatia de rotund. Incearca tunsorile putin mai lungi de barbie sau straturile mici care iti fac fata sa para mai ingusta. Incearca varfurile putin mai lungi de barbie, filate, usor definite cu ceara, care sa atraga atentia undeva sub fata ta. Si bretonul se potriveste daca este lung si aranjat intr-o parte.
Sunt de evitat coafurile scurte cu varfuri drepte, coafurile ondulate, scurte si drepte.



Fata patrata

Daca ai fata patrata trebuie sa ascunzi maxilarul puternic, patrat. Poti reusi cu ajutorul buclelor si varfurilor filate. Te poate ajuta si un par lung, foarte drept, dar si parul scurt, usor ciufulit. Nu trebuie sa lasi descoperit maxilarul. De aceea, nu iti va sta foarte bine cu coada de cal sau cocuri. Daca tot vrei sa-ti prinzi parul in crestet, lasa cateva suvite libere, in parti sau un breton lung, dat pe o parte.
De evitat sunt boburile pana la barbie, drepte si bretonul drept care iti vor face fata sa para si mai patrata.






Fata in forma de inima
Barbia foarte ascutita e cea care iese in evidenta, asa ca va trebui sa atragi atentia asupra ochilor sau pometilor cu un breton lung dat pe o parte, un breton filat, pana la sprancene sau o carare puternica pe un par care ajunge pana la barbie. Coafurile ciufulite, look-ul neglijent si onduleurile iti vin foarte bine.

2 comentarii: