„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

duminică, 23 octombrie 2011

8 pasi pentru a scapa de emotivitatea excesiva





In primul rand trebuie sa facem diferenta dintre emotii si acea stare de rau , supareatoare care ne scade capacitatea de concentrare.Din pacate foarte multi oameni tind sa faca aceasta confuzie ajungand la gesturi extreme .
Exista doua tipuri de emotii:
-cele creatoare,care ne fac mai concentrati asupra a ceea ce ne-a provocat starea respectiva.
-emotii care ne darama la propriu, avand diferite manifestari.Aceste manifestari pot fi dintre cele mai diverse si anume:greturi,pete rosii pe corp,batai incontrolabile ale inimii,stare de sufocare,gol in stomac etc.
1.In primul rand in cazul acestor emotii trebuie sa gandesti in mod pozitiv.Orice abatere de la aceasta regula poate duce la diferite urmari mai putin placute.
2.Trebuie sa realizezi faptul ca odata trecut fiind peste acest examen vei beneficia de anumite avantaje care iti pot schimba viata.
3.Incearca sa ai incredere in tine si sa iti spui mereu ca totul va fi bine .
4.trebuie sa gandesti ca aceste emotii te tin in priza si fara ele ai putea sa cazi intr-o cu totul alta stare,si anume intr-o relaxare extrema ce iti poate cauza fara doar si poate esecul in ceea ce ti-ai propus.
5.O alta metoda care functioneaza este aceea de a tii imagina pe cei care te examineaza sau care te privesc inferiori tie.Sa te situezi cu cel putin o treapta mai sus decat ceilalti.
6.Faceti-va un ceai inainte de examenul propriu-zis,si incercati sa va relaxati gandindu-va la ceva mai putin electrizant.Spre exemplu o imagine de natura ar fi minunata in astfel de cazuri.
7.O vizita la farmacie cerand niste medicamente pe baza de plante pot oricand sa iti faca bine.
8.In ultima instanta poti apela la ajutorul unui psihoteraput.
Intradevar aceasta este o reala problema in zilele noastra nu numai in tara noastra.Prin acest articol nu incerc sa va transmit ca este mai bine sa fiti "nesimtiti" , din potriva , aceste emotii pastrate in anumite limite sunt chiar foarte bune si asta o spun foarte multi medici psihologi.Insa problema reala intervine atunci cand nu putem pune anumite limite acestor stari. Mult succes !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu