„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

vineri, 21 octombrie 2011

Eutanasierea cainilor.






O problema foarte grava a Romaniei de astazi o reprezinta din pacate cainii comunitari.Acestia din diferite motive (principalul motiv fiind incapacitatea autoritatilor de a creea adaposturi pentru ele) ajung din pacate in spatele blocului nostru devenind o problema reala pentru noi dar in special pentru copii.Este foarte periculos un caine comunitar,stim cu totii bolile la care suntem predispusi in cazul in care o persoana ar fi muscata de un astfel de caine,insa nu stim ce trebuie sa facem pentru a ne proteja.Ei bine o solutie ce face cinste unei tari din UE ar fi sa sunam la hingheri,care ar veni si evident i-ar prinde ducandu-i undeva...acum vine intrebarea logica"unde sunt dusi cainii comunitari"? deroarece nu ne putem mandri cu prea multe centre specializate pentru cresterea acestor animalute iar cele care sunt deja construite sunt insalubre si fac viata acestor canine imposibila.
De curand a ajuns pe masa deputatilor un amendament a carui miza principala este eutanasierea cainilor fara stapan,a celor grav bolnavi sau a celor foarte agresivi in termen de 3 zile lucratoare dar si eutanasierea cainilor mai mari de 12 luni.
Sunt niste lucruri cu care nu ne putem mandri insa in acelasi timp trebuie sa recunoastem ca aceste patrupede fiind ele si cei mai buni prieteni ai omului reprezinta o problema importanta cu care ne confruntam zilnic.
Sedinta in care ar trebui sa se hotarasca soarta acestor animale s-a amanat pentru 2 saptamani ,perioada in care cei ce nu sunt de acord cu aceasta lege pot face o greva mediatica .
Eu personal nu pot sa spun daca ar fi mai bine ca patrupedele sa fie eutanasiate sau nu, insa pot sa spun cu siguranta ca ei chiar reprezinta un pericol pentru societate.
Asept argumente pro si contra acestei masuri barbare sau absolut necesare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu