„Sper intr-o Romanie care sa poata tine piept Romaniei de sticla a celor citeva zeci de televiziuni cu eroi de mucava, starlete de silicon si editorialisti justitiari de vodevil.“ (Miruna Runcan)

marți, 28 august 2012

Campanie Volanii


Din pacate, dupa cum sigur stiti, din ce in ce mai multe accidente au loc in intreaga lume ca urmare a neacordarii de prioritate, consum de substante interzise, consum de alcool si multe altele.
Anul trecut, (in 2011) au avut loc in tara noastra 9290 de accidente grave care s-au soldat cu peste 2018 morti, 8768 de raniti grav si 3362 de raniti usor. Din pacate s-a ajuns la aceste cifre ca urmare a nerespecarii regulilor de circulatie care probabil sunt prea blande cu cei ce incalca legea. Ce putem face pentru a limita intr-o oarecare masura proportiile acestor dezastre? Ei bine pentru inceput ne putem alatura campaniei celor de la volanii.ro. Ma bucur sincer pentru initiativa celor de la volanii.ro de a porni aceasta campanie in care se incearca limitarea dezastrelor din trafic. Cifrele pe care mai sus vi le-am adus in prim-plan nu ma indoiesc de faptul ca nu va sunt necunoscute insa trebuie sa fim constienti de numarul din ce in ce mai mare de victime din accidentele rutiere. Sunt un mare fan al acestei campanii facute cu sprijinul celor de la rca-ieftin intrucat este un gest onorabil acela de a fi parte din acest program. Trebuie sa incercam sa ii convingem pe cei ce si-au facut un obicei din a incalca regulile de circulatie ca aceste "nebunii" duc la adevarate drame care in unele cazuri se soldeaza cu rani ce nu se vindeca niciodata.
Faptul ca traim intr-o tara membra a Uniunii Europene trebuie sa ne puna pe ganduri mai ales ca avem una dintre cele mai mari rate ale mortalitatii in urma accidentelor rutiere din intreaga Comunitate Europeana.
Ca o recomandare celor care s-au saturat sa fie zilnic bombardati cu stiri in care sa auzim despre victimele accidentelor rutiere sa se alature acestei campanii pentru care fara nicio retinere eu militez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu